Cambra i Ajuntament exploren acords de col·laboració

La Cambra de la Propietat Urbana de Sabadell i Comarca sensible a la situació actual provocada per la pandèmia de la Covid-19 que ha afectat de manera indissociable a la societat també al sector de l’habitatge, i amb la voluntat de sumar esforços per intentar ajudar a tots aquells ciutadans que es veuen afectats per aquesta situació en l’actualitat o en el futur, ha fet un pas endavant per posar al servei de la gent la seva experiència i coneixement acumulats al llarg dels nostres gairebé cent anys de presència a la ciutat.

En aquest sentit, en la trobada (telemàtica) de dijous passat entre el nostre gerent, el  Sr. Jaume Torras Balcell, i el regidor d’Acció Social i Habitatge a l’Ajuntament de Sabadell, el Sr. Eloi Cortés Serra, vàrem oferir al consistori un seguit d’accions que situen l’accés a l’habitatge dels ciutadans i tota la casuística que se’n desprèn com l’element central. Unes propostes que des de la Cambra entenem com a necessàries per intentar donar resposta a l’emergència de l’habitatge que pateix la ciutat des de fa dècades, agreujada els darrers mesos, i cercar alhora respostes també a mitjà i llarg termini.

Quatre propostes en positiu

En primer lloc, vam proposar al consistori establir les bases d’un acord mitjançant un conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de Sabadell, com el que tenim des de fa més de deu anys amb localitats com Cerdanyola del Vallès o Montcada i Reixac, per atendre ciutadans de manera gratuïta en problemàtiques relacionades amb relacions contractuals d’habitatges entre particulars, i que puguin arribar derivats des del consistori municipal. En la mateixa línia l’assessorament del nostre gabinet jurídic, dintre del Pla de Ciutat contra l’ocupació, a tots aquells propietaris que hagin patit una situació en aquest sentit a la seva finca, per tal d’orientar-los com actuar en aquests casos. Una tercera línia d’oferiment per cercar inversió privada per dotar a la ciutat d’habitatge de lloguer social a la ciutat, explorant les formes de col·laboració publicoprivada. I per últim, però segurament el més urgent, la necessitat que l’Ajuntament de Sabadell encapçali una Taula de Treball de l’Habitatge on siguin presents diferents agents (Ajuntament, Sindica Municipal Greuges,  Sindicat Llogaters – Llogateres, Cambra Propietat Urbana, Agent Propietat Immobiliària, Comunitats Veïnals, etc.) per intentar posar en comú les necessitats reals i urgents del sector i donar respostes eficients i consensuades a la problemàtica de l’accés a l’habitatge. I per tant, situar la ciutat de Sabadell com un element referencial dins del territori català a l’hora de donar respostes de debò, i poder treballar plegats a la recerca de les millors solucions en l’actual situació de màxima gravetat social i econòmica.

Bona acollida per part de l’Ajuntament

Unes propostes, totes elles, que van tenir una molt bona acollida per part del regidor d’Habitatge de l’Ajuntament de Sabadell, el Sr. Eloi Cortés, i amb qui ens vam emplaçar per continuar treballant, les setmanes que vénen,  en aquesta línia oberta de col·laboració per tal d’establir ponts ferms i perdurables en el temps, entre ambdues entitats, en benefici de treballar per garantir els drets dels ciutadans, a favor de tothom, i amb l’objectiu últim que el dret a l’habitatge es pugui garantir a tothom que així ho desitgi a la ciutat de Sabadell.